Nieuws

Verduurzamen bij monumenten kan zeker!

Een 130 jaar oud pand aan de Boompjeswal in Zutphen is onlangs van het gas gehaald. Het gemeentelijk monument wordt sinds kort door een warmtepomp verwarmd.

Ons bedrijf heeft hier een mooie bijdrage aangeleverd. Voordat je überhaupt over de aanschaf van een warmtepomp gaat nadenken, moet je eerst de schil van je woning heel goed isoleren, aldus het advies van Marco Brock genoemd in het artikel van het Contact Zutphen.

Wij kijken met plezier terug op de uitgevoerde werkzaamheden aan de woning aan de Boompjeswal 17. Het pannendak is door ons gerestaureerd met hergebruik van alle oude pannen en we hebben daar hoogwaardige isolatie aangebracht. In een eerder stadium namen we ook de achtergevel en monumentale serre onder handen. Beide zijn verduurzaamd met dubbel glas. Het was een bijzonder project. We zijn als bouwbedrijf gespecialiseerd in restauratiewerkzaamheden en kleinschalige nieuwbouwprojecten.

https://www.contactzutphen.nl/reader/31690/285542/huzarenstukje-aan-boom-shy-shy-pjeswal-130-jaar-oude-monumentale-woning-nu-gasloos